Wat kan je van een dsk verwachten

De DSK is bij uitstek een jachthond, maar ook een trouwe maat en goede huishond

 

Veldwerk

Het veldwerk oftewel het werk vóór het schot hoort bij de Duitse Staande Korthaar een aangeboren eigenschap zijn. Omdat het veldwerk en neusgebruik dat daarbij noodzakelijk is, aangeboren eigenschappen zijn, zal de Korthaar van jongs af aan in de gelegenheid moeten worden gesteld om deze eigenschap tot ontwikkeling te laten komen. Veldwedstrijden voor staande honden staan vermeld op de website van "Orweja". Bijna niets is mooier dan samen met je Duitse Staande Korthaar dit spelletje op de wind te beoefenen.

Wedstrijden

De DSK is geschikt om aan vele soorten wedstrijden deelnemen, proeven, veldwerk, exterieur. De aanleg van de DSK en de interesse van de baas, bepalen meestal welke wedstrijd het beste aansluit.

Exterieur

De DSK is een adelijke verschijning, die snelheid, kracht en uithoudingsvermogen uitstraalt, met uitstekende jachtkwaliteiten en beschikt over een grote veelzijdigheid. Een intelligente hond met een behoorlijk inschattingsvermogen, een sterk karakter, met het vermogen om vrij veel initiatief te ontplooien. Maar De DSK  kan uitstekend voldoen als gezelschapshond, mits de baas rekening houdt met dit karakter en de behoefte aan beweging.

Gezondheid

De NVDSK streeft  naar een verantwoorde fokkerij, gericht op de veredeling van het ras,  voor wat betreft de jachteigenschappen als het exterieur en de gezondheid.
Informatie
Internationaal
Organisaties
De duitse staande
Database
Volg nvdsk
Translate nvdsk.nl

Aan de NVDSK website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze site is vol in ontwikkeling. Heeft u opmerkingen of vindt u informatie die niet meer up-to-date, niet compleet of onjuist is, geef dit dan aub aan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..