JEvent CreateView

Events Calendar

Voorjaarsaanlegproef 2019

Saturday, May 04, 2019, 08:30 - 17:00
Hits : 783
by Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorjaarsaanlegproef 2019

 
De voorjaarsaanlegproef heeft ten doel inzicht te krijgen in de natuurlijke aanleg van de jonge korthaar. Daaruit kan de waarde van de ouderdieren blijken uit een oogpunt van vererving. Opengesteld voor de korthaar in de leeftijd tussen 9-24 maanden. Indien ouder dan 24 maanden en nog niet eerder de aanleg genoemd in het Fokreglement heeft aangetoond, mag deelnemen. Een korthaar met de aantekening “behaald”, voldoet op het onderdeel voorstaan aan de minimum werkeis zoals gesteld in het fokreglement van de NVDSK.

De proef wordt gehouden bij:

Erve De Waltakke Bolksbeekweg 7

7241 PH Lochem

T 0573 47 13 13

M 06 21 23 35 55

www.dewaltakke.nl

• Inschrijfgeld bedraagt voor leden: € 35,00 per hond; niet leden € 45,00

• Inschrijving en betaling uitsluitend via registratieformulier (Inschrijving is gesloten)

• 16 Kortharen maximaal, op volgorde van aanmelden

Welkom

Vanaf 8.30 uur staat ter verwelkoming de koffie/thee klaar aangeboden door de vereniging. Vervolgens dient u zich te melden bij de administratie. Tot uiterlijk 9.30 uur is dat mogelijk. Als eerste staat op het programma: een foto maken van alle deelnemers met de honden. Vervolgens: op naar de velden waar de jonge kortharen worden beoordeeld op het schotvast zijn en het voorstaan. De loopvolgorde staat vermeld in het Programmaboekje. De naam van de hond wordt genoemd en u vervoegt zich bij de beoordelaars.

Proef

Deze zullen u waar nodig uitleg geven over bijvoorbeeld de windrichting. Schroom niet om bij onduidelijkheid uitleg te vragen aan de beoordelaars. U doet de riem los en geeft de hond vrij. Wat voor commando u geeft is niet van belang als hij maar van u af wil. Op een afstand van ongeveer 30 meter wordt er geschoten met een alarmpistool en de beoordelaars kijken naar de reactie van de hond. U lijnt de hond weer aan, gaat naar de beoordelaars om vervolgens het volgende onderdeel het voorstaan te laten beoordelen. Vol vertrouwen geeft u de hond weer vrij en loopt tegen de wind in. Ondersteun de hond met uw lichaamshouding indien hij te lang blijft hangen op een plek waar de hond niet laat zien bezig te zijn met verwaaiing van het wild.

Energiek jagen

De korthaar moet energiek jagen en gedurende een hele loop een hoog werktempo handhaven. Tijdens zijn werken moet hij zoeklust, jachtpassie uitstralen, het veld systematisch goed op de wind en met goede kophouding afzoeken. Immers de vakken neus, zoekwijze, voorstaan, voegzaamheid, inzet en gehoorzaamheid moeten beoordeeld worden. Alleen als alle vakken met voldoende zijn beoordeeld krijgt de korthaar de aantekening: behaald.

Waarom inschrijven voor deze aanlegproef.

Is laagdrempelig maar toch met een uiterst serieuze beoordeling van het belangrijke onderdeel op het gebied van vererving: het werk vóór het schot.

De lunch wordt gebruikt in de kantine. Na afloop van de verrichtingen van de kortharen zal er genoeg gespreksstof zijn om dit te delen met uw mededeelnemers en daar is de gezellige gelegenheid van Erik en Fabienne uitermate geschikt voor.

Wij heten u van harte welkom in het gastvrije Lochem.

Commissie Aanlegproef

Praktische Informatie

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: Erve De Waltakke Bolksbeekweg 7 7241 PH Lochem

 

 

Informatie
Internationaal
Organisaties
De duitse staande
Database
Volg nvdsk
Translate nvdsk.nl
nlcsdaenfrdeptrorues

Aan de NVDSK website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze site is vol in ontwikkeling. Heeft u opmerkingen of vindt u informatie die niet meer up-to-date, niet compleet of onjuist is, geef dit dan aub aan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..